Τάρτα σοκολάτας
(προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 20΄, αναμονή 3 ώρες στο ψυγείο)
Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη 120 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 90 γραμμ. ζάχαρη άχνη 20 γραμμ. αμύγδαλο σε σκόνη, 1 αυγό, 1 πρέζα αλάτι, 280 γραμμ. αλεύρι, 1 κ.σ. κακάο
Για την γκανάς 200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα, 200 ml κρέμα γάλακτος 50 γραμμ. βούτυρο + λίγο ακόμα για τα φορμάκια
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ τοποθετείτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο σε σκόνη, το αυγό και το αλάτι και τα χτυπάτε με ένα μίξερ σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το αλεύρι, δουλεύετε καλά τα υλικά και κάνετε με τη ζύμη μία μπάλα.
2. Την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
4. Αλευρώνετε τον πάγκο της κουζίνας και απλώνετε τη ζύμη. Πασπαλίζετε με κακάο και την τοποθετείτε μέσα σε μια στρογγυλή φόρμα, τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι και ψήνετε για 20΄. Στη συνέχεια τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
5. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια, τα οποία βάζετε σε ένα μπολ. Βράζετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και να γίνουν κρέμα.
6. Περιχύνετε με την κρέμα σοκολάτας και διατηρείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.