Η κολοκυθόσουπα και το φθινόπωρο είναι match made in heaven. Είναι υγιεινή, εξαιρετικά κρεμώδης και μας κρατά ζεστούς. Έχε στο νου σου πως κάποια είδη κολοκύθας θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τα άλλα για να μαγειρευτούν, οπότε φρόντισε να συνεχίσεις το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει τελείως η κολοκύθα για την πιο βελουτέ υφή σούπας. Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε κρέμα γαλάκτος, αν αλλά θέλεις να παραλείψεις το γαλακτομικό μπορείς να το αντικαταστήσεις με γάλα καρύδας. Επίσης, αν θέλεις να την κάνεις vegetarian μπορείς να χρησιμοποιήσεις ζωμό λαχανικών αντί για ζωμό κοτόπουλου.
Αν περισέψει μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο έως και 5 ημέρες ή στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 50 λεπτά
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 κιλά κολοκύθα
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
Αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, συν έξτρα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνεις το λάδι. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσουν.
2. Εν τω μεταξύ, κόψε στα δύο την κολοκύφα, ξεφλούδισε την και ξύσε τους σπόρους. Έπειτα κόψε την σε κομμάτια.
3. Πρόσθεσε τα κομμάτια κολοκύθας και τον ζωμό στην κατσαρόλα. Αλατοπιπέρωσε και άφησε την ακάλυπτη να βράσει. Μετά μείωσε σε χαμηλή φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου 30 λεπτά.
4. Αφαίρεσαι την κατσαρόλα από τη φωτιά και χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή ένα beamer ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Εναλλακτικά, άφησε τη σούπα να κρυώσει και στη συνέχεια χτύπα τη στο μπλέντερ. Ανακάτεψε με την κρέμα γάλακτος και ρίξε ότι μπαχαρικά θέλεις για επιπλέον γεύση.
5. Για το σερβίρισμα, βάλε τη σούπα σε μπολ, πρόσθεσε μία κουταλιά κρέμα και γάρνιρε με πιπέρι.