Σούπα με κολοκύθα και κάρυ: Το τέλειο πιάτο για τις κρύες νύχτες

Απόλαυσε ένα ζεστό πιάτο σούπα και μπες στο πιο cosy φθινοπωρινό mood.

Elle 23 Οκτ. 18
Σούπα με κολοκύθα και κάρυ: Το τέλειο πιάτο για τις κρύες νύχτες

Υλικά:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Βούτυρο ή λάδι καρύδας
2-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. Φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 κ.γ. Κάρυ σε σκόνη
3/4 κ.γ. Κόλιανδρο σε σκόνη
1/2 κ.γ. Κύμινο σε σκόνη
1/4 κ.γ. Γαρύφαλλο
1 κιλό κολοκύθα χωρίς σάρκα και σπόρια, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
3 1/2 φλ. Ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
1/2 φλ. Γάλα καρύδας
Πιπέρι καγιέν
Αλάτι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και αλέιφετε τα κομμάτια της κολοκύθας με το βούτυρο ή το λάδι. Βάζετε τα κομμάτια σε χαρτί ψησίματος με την σάρκα προς τα κάτω και ψήνετε για 45' ή μέχρι να μαλακώσει η σάρκα. Αφήνετε να κρυώσει μέχρι να μπορείτε να την ξεκολλήσετε έυκολα από την φλούδα με ένα κουτάλι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε λάδι ή βούτυρο, προσθέτετε το κρεμύδι και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατεύετε για 1-2'. Στην συνέχεια προσθέτετε το κάρυ, τον κόλιανδρο το κύμινο και το γαρύφαλο και ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 1'.

Έπειτα βάζετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, το γάλα καρύδας και την κολοκύθα και αφήνετε να βράσει.

Σβήνετε την φωτιά και πολτοποιείτε την κολοκύθα με ένα μπλέντερ. Όταν το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί τελείως επιστρέφετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 5'.

Αλατοπιπερώνετε και βάζετε όσο πιπέρι καγιέν θέλετε.

Σερβίρετε ζεστή με λίγο γιαούρτι και καβουρδισμένους κολοκυθόσπορους.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT