για 8 μερίδες
Υλικά:
4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
60 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
50 γραμμ/3 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
1,5 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. μηλόξιδο
1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μελι για την ζύμη και 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για το γαρνίρισμα στο τέλος.
Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε τις μπανάνες, μετράτε γύρω στα 350 γραμμ. και πολτοποιείτε καλά με ένα κουτάλι. Κρατάτε την υπόλοιπη για την διακόσμηση.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 και απλώνετε χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Ανακατεύετε καλά όλα τα στέρεα υλικά και στην συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, την πολτοποιημένη μπανάνα και τα υπόλοιπα υγρά υλικά χρησιμοποιώντας μόνο 1/2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.
- Βάζετε την ζύμη στην φόρμα, διακοσμείτε με την μπανάνα που κρατήσατε προηγουμένος και περιχύνετε με 1/2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
- Ψήνετε στους 180 για 50 με 1 ώρα και ελέγχετε αν έχει ψηθεί με ένα μαχαίρι. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι σας βγει καθαρό.
Top tip: Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε το γλυκό σας με καρύδια, goji berries ή κολοκυθόσπορους καθώς και με οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!