Ζυμαρικά με αβοκάντο και αυγό
Υλικά:
1 συσκευασία φαρφάλες, 1/2 αβοκάντο καθαρισμένο, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
μια χούφτα κόλιανδρος ψιλοκομμένος, 1/2 κ.σ. χυμός λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 αυγό μάτι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τις φαρφάλες.
2. Ρίχνετε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το σκόρδο, τον κόλιανδρο, το λάιμ και το ελαιόλαδο και τα χτυπάτε καλά.
3. Κρατάτε 2 κ.σ. από το ζωμό ζυμαρικών και τις ρίχνετε στη σάλτσα με το αβοκάντο. Ανακατεύετε καλά.
4. Ανακατεύετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και από πάνω τοποθετείτε το αυγό. Αλατοπιπερώνετε.
Τηγανιτό ρύζι με αβοκάντο και φασόλια
Υλικά:
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες, 2 φλιτζ. φασολάκια ψιλοκομμένα, 2 αυγά, 4 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζ. ρύζι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι, ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Το μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα υγρά και αλατίζετε.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ, ρίχνετε λίγο λάδι. Σπάτε τα αυγά και με ένα πιρούνι ανακατεύετε για να γίνουν σκραμπλ (τρίμματα). Τα αφαιρείτε από το σκεύος και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο.
3. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε τα φασολάκια για 2'. Τα αφαιρείτε από το σκεύος.
4. Ρίχνετε λίγο ακόμα λάδι στο τηγάνι και σοτάρετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει. Βάζετε μέσα και τα αυγά και τα φασόλια και το σκόρδο και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε.
5. Γαρνίρετε με αβοκάντο σε φέτες και σερβίρετε.
Σαλάτα με νουντλς, αβοκάντο, καλαμπόκι
Υλικά:
170 γραμμ. νουντλς, 1/4 μοβ λάχανο ψιλοκομμένο, 1 καλαμπόκι βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια (ή κονσέρβα), 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες, 1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γραμμ. ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 μαρούλι ψιλοκομμένο, 1/3 φλιτζ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
1/3 φλιτζ. φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
Για το ντρέσινγκ
1/3 φλιτζ. ξίδι, 4 κ.σ. σησαμέλαιο, 1 κ.σ. σουσάμι σοταρισμένο, 2 κ.σ. σόγια σος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα νουντλς.
2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της σαλάτας.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνετε τη σαλάτα.
Πίτσα με αβοκάντο και μπιζέλια
Υλικά:
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα, 1/2 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα,1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. βρασμένα μπιζέλια, 1/2 πιπεριά καυτερή κομμένη σε φέτες, 1/4 φλιτζ. παρμεζάνα
1/2 αβοκάντο κομμένο σε φέτες, ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
1. Αλείφετε ένα ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ανοίγετε μέσα τη ζύμη.
2. Απλώνετε από πάνω τη μοτσαρέλα, το σκόρδο, τα μπιζέλια, την πιπεριά και την παρμεζάνα.
3. Ψήνετε την πίτσα για 14'. Τη βγάζετε από το φούρνο και γαρνίρετε με το αβοκάντο και το ξύσμα λεμονιού.