1. Αρωματικό κοκτέιλ: Σε ένα σέικερ βάζετε 100 ml ζαχαρούχο γάλα, 200 ml χυμό εξωτικών φρούτων, μία δόση ρούμι και παγάκια. Ανακινείτε καλά και σερβίρετε.
2. Εύκολη βάση για τάρτα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 200 ml ζαχαρούχο γάλα, 100 γραμμ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και 50 ml κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10' ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας και προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα 50 γραμμ. φουντούκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύετε, στρώνετε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα και την αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον δώδεκα ώρες προτού τη γεμίσετε.
3. Παγωτό με ξηρούς καρπούς: Σε ένα μπολ ανακατεύετε 400 γραμμ. ζαχαρούχο και 200 ml φρέσκο γάλα, λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας και 75 γραμμ. αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (φουντούκια, αμύγδαλα κ.ά.). Βάζετε το παραπάνω μείγμα στην κατάψυξη για τέσσερις ώρες περίπου και έπειτα σερβίρετε με σιρόπι σοκολάτας.
4. Τραγανό κραμπλ: Χτυπάτε με σύρμα 1 κρόκο αυγού, 50 ml ζαχαρούχο γάλα και 50 γραμμ. μαλακό βούτυρο. Προσθέτετε στο μείγμα 100 γραμμ. αλεύρι και ζυμώνετε. Κάνετε μια μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την αφήνετε στην άκρη για 60'. Ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος ½ εκ. και την τοποθετείτε σε ταψί. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15'. Μόλις είναι έτοιμη, τη θρυμματίζετε με ένα πιρούνι. Το κραμπλ ταιριάζει ιδανικά με γιαούρτι ή μους βανίλιας.
5. Κρέμα με τζίντζερ: Σε μια κατσαρόλα βάζετε 100 ml κρέμα γάλακτος, 100 γραμμ. μασκαρπόνε και 150 ml ζαχαρούχο και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο τζίντζερ και σερβίρετε αμέσως.
6. Τσιζκέικ: Ανακατεύετε 200 γραμμ. μπισκότα τριμμένα με 50 γραμμ. βούτυρο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 200 ml κρέμα γάλακτος και, μόλις ζεσταθεί, βάζετε 1 κ.γ. κορν φλάουρ. Μαγειρεύετε για 2', αποσύρετε από τη φωτιά και έπειτα προσθέτετε 400 γραμμ. τυρί κρέμα και 200 ml ζαχαρούχο γάλα. Αναδεύετε καλά έως ότου δέσει η κρέμα και μετά την απλώνετε στη βάση από μπισκότο και βούτυρο. Γαρνίρετε με φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας, αφήνετε το τσιζκέικ τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και έπειτα σερβίρετε.
7. Μπαλάκια με καρύδα: Σε ένα σκεύος ρίχνετε 200 ml ζαχαρούχο γάλα και 125 γραμμ. ινδική καρύδα τριμμένη. Ανακατεύετε καλά και με τα χέρια σας πλάθετε μικρές μπάλες. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόχαρτο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C. Μόλις είναι έτοιμες, μπορείτε να τις καταναλώσετε ως έχουν ή να τις βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!