Είτε «ξέρετε» την τέχνη της ζύμης για πίτσα, είτε προτιμάτε τις έτοιμες και γρήγορες λύσεις, μπορείτε να βάλετε γερές δόσεις ποικιλίας στο πιάτο σας. Ξεχάστε τον απλό τρόπο (ζαμπόν, τυρί, μανιτάρια) και δοκιμάστε πιο ψαγμένους συνδυασμούς.
Με καπνιστό κοτόπουλο μπάρμπεκιου
Αλείφετε τη ζύμη με μπάρμπεκιου σος και απλώνετε 150 γραμμ. φέτες φιλέτο κοτόπουλο ψητό ή ζαμπόν κοτόπουλο καπνιστό, ½ κόκκινη πιπεριά, 200 γραμμ. τυρί μετσοβόνε τριμμένο και πασπαλίζετε με λίγο κόλιαντρο.
Με πέστο και κατσικίσιο τυρί
Αλείφετε με έτοιμη ή σπιτική σάλτσα πέστο τη ζύμη, απλώνετε φέτες από δύο ντομάτες, και 150 γραμμ. κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κύβους.
Χαβανέζικη
Σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κομμένη σε φέτες, μεγάλα κομμάτια ανανά, καναδέζικο μπέικον, τριμμένο τυρί τσένταρ.
Με άρωμα θάλασσας
Σοτάρετε 200 γραμμ. γαρίδες και λίγο σκόρδο με ελαιόλαδο. Απλώνετε στη ζύμη 6 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, τις γαρίδες, μισό ματσάκι ρόκα, 100 γραμμ. παρμεζάνα και μια μπάλα μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες.
Αλά κρεμ με πατάτες
Κόβετε μια μεγάλη γλυκοπατάτα σε πολύ λεπτές φέτες και τις βάζετε στο φούρνο, σε μια λαμαρίνα, στους 240° C για 10'. Κόβετε ένα μέτριο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και το σοτάρετε σε ένα τηγάνι με 1 κ.γ. ζάχαρη. Απλώνετε στη ζύμη 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος, τις γλυκοπατάτες, τα κρεμμύδια, 50 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο, 150 γραμμ. ρεγκάτο και περιχύνετε με 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος.
Μεσογειακή γεύση
Κόβετε μια ντομάτα σε φέτες και την απλώνετε πάνω στη ζύμη μαζί με 100 γραμμ. πράσινες και μαύρες ελιές σε φέτες, 100 γραμμ. θρυμματισμένη φέτα, 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό και ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
Του κηπουρού
Ψήνετε τη ζύμη και από πάνω απλώνετε 100 γραμμ. ντοματίνια κομμένα σε φέτες, 70 γραμμ. παρμεζάνα σε φλοίδες και ραντίζετε με λίγο λάδι και λίγο μπαλσάμικο.
Tip
Ψήνετε τις πίτσες σε προθερμασμένο φούρνο στους 230° C για 15΄.