Αχνιστά μύδια με σάλτσα από εσπεριδοειδή

2 κ. φρέσκα μύδια

1/2 ματσάκι μαϊντανός

2 φινόκιο

1 κ.σ. ούζο

Για τη σάλτσα:

2 ντομάτες

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 ποτήρι γεμάτο ελαιόλαδο

1 κ.γ. κόλιαντρο σε κόκκους

8 φύλλα βασιλικού

2 κρεμμύδια

Elle 02 Νοε. 11
Αχνιστά μύδια με σάλτσα από εσπεριδοειδή

1. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα. Βουτάτε μέσα τις ντομάτες για 30΄΄ και αμέσως μετά σε κρύο νερό. Έτσι, θα τις ξεφλουδίσετε πολύ εύκολα. Τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε κυβάκια.

2. Με τη λάμα του μαχαιριού σπάτε τους κόκκους του κόλιαντρου. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβετε μαζί με το βασιλικό.

3. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το τριμμένο ξύσμα πορτοκαλιού, το κόλιαντρο, την ντομάτα, τα κρεμμύδια και το βασιλικό. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

4. Τρίβετε καλά τα μύδια και τα καθαρίζετε τραβώντας το μικρό μουστάκι τους.

5. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το ούζο, το μαϊντανό και το φινόκιο ψιλοκομμένο. Βάζετε τα μύδια μέσα στο ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό και το τοποθετείτε πάνω από το νερό που βράζει. Τα αφήνετε 5΄ μέχρι να ανοίξουν. Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT