Αυτή η πατατοσαλάτα ταιριάζει και στο γιορτινό τραπέζι

Είναι δροσερή και συνοδεύει ιδανικά το ψητό κρέας. Θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.

Elle 08 Δεκ. 17
Αυτή η πατατοσαλάτα ταιριάζει και στο γιορτινό τραπέζι

Πατατοσαλάτα με ρόκα
Υλικά: 700 γραμμ. πατάτες κομμένες σε κομμάτια, 1/3 φλιτζ. κάσιους (μουλιασμένα για τουλάχιστον 4 ώρες), 1/3 φλιτζ. ρεβίθια βρασμένα, 5 κ.σ. χυμό λεμόνι, 2 κ.σ. νερό, 1 ½ κ.σ. μουστάρδα ντιζόν, 1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 3 φλιτζ. ρόκα πλυμένη, 2 κ.σ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο, μερικές φέτες λεμόνι, ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και στρώνετε λαδόχαρτο σε ένα ταψί.
2. Σε ένα μπολ αλείφετε τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνετε καλά, τις τοποθετείτε στο ταψί και τις ψήνετε στο φούρνο για 30΄μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
3. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα κάσιους, τα ρεβίθια, το χυμό λεμόνι, τη μουστάρδα, το ψιλοκομμένο σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι έως ότου  δημιουργηθεί μια ομοιογενής σος. Αν είναι παχύρρευστη, προσθέτετε λίγο νερό και ξαναχτυπάτε ώσπου η υφή της να είναι η επιθυμητή.
4. Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160°. Στη συνέχεια τις καλύπτετε με τα κρεμμύδια και τις ψήνετε για ακόμα 10΄. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και με το σκόρδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 5΄.
5. Μόλις το κρεμμύδι και το σκόρδο μαλακώσουν, τότε ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ρόκα και περιχύνετε με τη σος. Πασπαλίζετε με άνηθο και φέτες λεμονιού και σερβίρετε.

Φωτογραφία και συνταγή από το www.edibleperspective.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT