Υλικά
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο
2 αυγά
1 1/2 φλιτζ. τριμμένο καρότο
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε μια φόρμα.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ.
3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα. Ρίχνετε μέσα σιγά σιγά τα αλεύρια και μετά το καρότο. Χτυπάτε καλά και τοποθετείτε το μείγμα στη φόρμα.
4. Ψήνετε για 50' και ελέγχετε με ένα μαχαίρι αν είναι έτοιμο.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!