Υλικά
6-8 μπούτια κοτόπουλου
4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 κουτ. της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουτ. της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 κουτ. της σούπας φασκόμηλο
1 κουτ. της σούπας δεντρολίβανο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)
1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κυβάκια
10 λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
2 μεσαία μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένο σε κύβους
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ρίξε το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο και τα βότανα σε μια πλαστική σακούλα, από εκείνες που μαρινάρουμε τα κρέατα.
Πρόσθεσε το κοτόπουλο και το αλατοπίπερο στο μείγμα, κλείσε την σακούλα και κάνε μερικές κυκλικές κινήσεις ώστε όλες οι πλευρές του κοτόπουλου να καλυφθούν από τη μαρινάδα. Στην συνέχεια ασ’το στην άκρη να ξεκουραστεί και ξεκίνα να ψιλοκόβεις τα λαχανικά.
Άπλωσε τα λαχανικά πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, με το οποίο έχεις καλύψει το ταψί σου, και πασπάλισέ τα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Έπειτα τοποθέτησε τα μπούτια πάνω από τα λαχανικά, σε απόσταση το ένα από το άλλο, ώστε να ψηθούν σωστά.
Κόψε το μπέικον σε κύβους και ρίξ’το πάνω από το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
Βάλε το ταψί στο φούρνο για περίπου 30 – 35 λεπτά έως ότου το κοτόπουλο και τα λαχανικά πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Μόλις το φαγητό σου είναι έτοιμο, σέρβιρέ το σε μια όμορφη πιατέλα και πασπάλισε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.