Υλικά για 4 άτομα
2 κρόκοι αυγών
250 γραμμ. Τυρί κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
70 γραμμ. Ζάχαρη άχνη + 1 κ.σ. ακόμα
20 μπισκότα σαβαγιάρ
500 ml καφές εσπρέσο
4 κ.σ. Γλυκό κρασί
κακάο σε σκόνη
1 κομμάτι κουβερτούρα με 70% κακάο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με 1 κ.σ. Ζάχαρη, μέχρι να γίνει σαντιγί.
2. Χτυπάτε τους κρόκους αυγών μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κρασί. Βάζετε το μπολ σε μπεν μαρί και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να γίνει μια κρεμώδης σαμπαγιόν με διπλάσιο όγκο.
3. Αφαιρείτε το μπολ από τη μπεν μαρί και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Με μια σπάτουλα ρίχνετε μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη σαντιγί και αναμειγνύετε καλά.
4. Ρίχνετε τον καφέ σε ένα μπολ και βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα. Τα τοποθετείτε σε ποτήρια κυκλικά και στον πάτο. Πασπαλίζετε με τρίμμα κουβερτούρας και από πάνω βάζετε μια στρώση κρέμας. Συνεχίζετε με τρίμμα σοκολάτας και κρέμα μέχρι να ολοκληρωθούν τα υλικά.
5. Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο για 7 ώρες και λίγο πριν το σερβίρισμα πασπαλίζετε με κακάο.