Αλμυρά κέικ με ελιές, θυμάρι και δεντρολίβανο

50 γραμμ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
50 γραμμ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
½ κ.γ. θυμάρι
½ κ.γ. δεντρολίβανο
150 γραμμ. αλεύρι
2 αυγά
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. μαγιά της μπίρας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Elle 01 Αυγ. 13
Αλμυρά κέικ με ελιές, θυμάρι και δεντρολίβανο
1. Ανάβετε το φούρνο στους 1200  C.
2. Βουτυρώνετε 12 φορμάκια και τα πασπαλίζετε με αλεύρι.
3. Σπάτε τα αυγά σε μια λεκάνη και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Χτυπάτε το μείγμα μέχρι να φουσκώσει και προσθέτετε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, την κρέμα γάλακτος και το λάδι.
4. Κοσκινίζετε το αλεύρι και τη μαγιά και τα προσθέτετε κι αυτά μαζί με τις ελιές καθώς ανακατεύετε με σπάτουλα.
5. Αδειάζετε το μείγμα στα φορμάκια και τα τοποθετείτε στο φούρνο για 20΄.
6. Τα βγάζετε, περιμένετε 5΄ και στη συνέχεια τα ξεφορμάρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
 
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT