Μοσχάρι με προσούτο, δεντρολίβανο και κρεμμύδια
(προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 40΄)
Υλικά για 6 άτομα
6 φέτες μοσχάρι (κιλότο ή τρανς), 3 φέτες προσούτο, 3 κρεμμύδια ξερά 1 κλωναράκι δεντρολίβανο, ελαιόλαδο, 2 κ.γ. βούτυρο 200 ml μπίρα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Τυλίγετε κάθε κομμάτι κρέατος με μισή φέτα προσούτο.
2. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβετε, τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και 1 κ.γ. βούτυρο για 10΄ ανακατεύοντας συχνά και αλατοπιπερώνετε.
3. Στη συνέχεια προσθέτετε την μπίρα και, μόλις αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 6’-8΄.
4. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύετε το κρέας για 3΄ από την κάθε πλευρά.
5. Τοποθετείτε το μοσχάρι στο σκεύος με τη σάλτσα μπίρας μαζί με το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10΄ και σερβίρετε αμέσως.
Tip: Αντί για μπίρα, μπορείτε να βάλετε ζωμό κότας, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση προσθέστε και 1 πρέζα ζάχαρη.