Menu

Αστακός με φαρφάλες και πορτοκάλι

Για το βράσιμο των αστακών:

3 αστακοί των 700 γραμμ.ο ένας

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

1 κρεμμύδι

1 καρότο

Για τις φαρφάλες:

½ κιλό φαρφάλες

1 ζουμερό πορτοκάλι

1 κρεμμύδι

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. κονιάκ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο

3 μικρές καυτερές πιπεριές

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε ½ λίτρο νερό, το κρεμμύδι, το καρότο και το λευκό κρασί. Αφήνετε το μείγμα να πάρει βράση. Βράζετε κάθε αστακό ξεχωριστά για 5′. Τους βγάζετε όλους και τους αφήνετε σε ένα σουρωτήρι. Σουρώνετε το νερό στο οποίο έβρασαν και το βάζετε σε καθαρή κατσαρόλα και το αλατίζετε.

2. Κόβετε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια. Πλένετε το κόλιαντρο και το ψιλοκόβετε,όπως και το σκόρδο. Παίρνετε τη φλούδα από το πορτοκάλι και την κόβετε σε σπιρτόξυλα και στη συνέχεια κόβετε το πορτοκάλι και το στύβετε. Πετάτε το κοτσάνι από τις καυτερές πιπερίτσες και τις ψιλοκόβετε.

3. Κόβετε τους αστακούς κατά μήκος στη μέση, αφαιρείτε το ψαχνό της ουράς από τον καθένα και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Βάζετε την κατσαρόλα με το ζουμί των αστακών να πάρει βράση.

4.Σε ένα μεγάλο,βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το φρέσκο τζίντζερ,το σκόρδο,τις καυτερές πιπερίτσες και τη φλούδα πορτοκαλιού. Ανακατεύετε καλά. Εν τω μεταξύ, μόλις βράσει το νερό στη διπλανή κατσαρόλα, ρίχνετε τις φαρφάλες.

5. Προσθέτετε στο τηγάνι τους κομμένους αστακούς, δυναμώνετε τη φωτιά, σβήνετε με το κονιάκ και με το χυμό του πορτοκαλιού. Όταν οι φαρφάλες γίνουν al dente, με μια τρυπητή κουτάλα τις βάζετε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τοψιλοκομμένο κόλιαντρο και σερβίρετε σε κάθε πιάτο ½ αστακό και μπόλικες φαρφάλες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Search