1. Ζητάτε από τον ιχθυοπώλη σας να καθαρίσει τα ψάρια.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβετε σε ροδέλες. Κρατάτε στην άκρη τις πιο μεγάλες ροδέλες κρεμμυδιών. Ανακατεύετε όλες τις υπόλοιπες σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού, το ούζο, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε μέσα τα ψάρια να μαριναριστούν τουλάχιστον για 1 ώρα.
4. Τα βγάζετε από τη μαρινάδα, τα στρώνετε σε ένα ταψί και βάζετε από πάνω λίγες από τις ροδέλες κρεμμυδιών που κρατήσατε, τον άνηθο χοντροκομμένο και το πιπέρι σε κόκκους. Προσθέτετε τη μαρινάδα και το ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 30΄-40΄ περίπου. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας τα ψάρια με τις υπόλοιπες ροδέλες κρεμμυδιών.