Μπουρεκάκια με κατσικίσιο τυρί

200 γραμ. κατσικίσιο τυρί

περίπου 24 μικρά φύλλα από σπανάκι

4 φέτες ψωμί του τοστ

1 μεγάλο αβγό ή 2 μικρά

σογιέλαιο για τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Μπουρεκάκια με κατσικίσιο τυρί

1. Πλένετε καλά το σπανάκι, το σουρώνετε και το ζεματάτε για λίγα λεπτά στον ατμό ή σε κατσαρόλα με 2 κ.σ. νερό. Το βγάζετε και το περνάτε αμέσως σε κρύο νερό με παγάκια, για να παραμείνει πράσινο. Το σουρώνετε και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί.

2. Χτυπάτε το αβγό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Βγάζετε την κόρα από το ψωμί και τρίβετε την ψίχα με ένα μίξερ χειρός.

3. Κόβετε το κατσικίσιο τυρί σε 12 ροδέλες. Τυλίγετε την καθεμία σε 2 φύλλα από σπανάκι. Βουτάτε το πακετάκι στο αβγό και αμέσως μετά στην τριμμένη ψίχα. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε όλα τα μπουρεκάκια. Τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει καλά το λάδι και τα σερβίρετε με μια φρέσκια σαλάτα με σπανάκι.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT