προετοιμασία 5'
μαγείρεμα 25'
Υλικά:
για τα λαχανικά:
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 μεγάλες γλύκοπατάτες
225 γραμμ. Μπρόκολο
2 μεγάλες χούφτες kale
αλάτι
πιπέρι
για τα ρεβίθια:
425 γραμμ. Ρεβίθια σε κονσέρβα στραγγισμένα και στεγνά
1 κ.γ. Κύμινο
3/4 κ.γ. Τσίλι σε σκόνη
3/4 κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. Ρίγανη
1/2 κ.γ. Κουρκουμά
για την σάλτσα με ταχίνι:
55 γραμμ. Ταχίνι
1 κ.σ. Σιρόπι σφένδαμου
χυμό από 1/2 λεμόνι
1-4 κ.σ. Ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 και βάζετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια πάνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος. Περιχύνετε με ελαιόλαδο, ανακατεύετε για να παέι παντού και τοποθετείτε τις πατάτες με την φλούδα προς τα κάτω. Ψήνετε για 10'.
Βγάζετε από τον φούρνο, γυρνάτε τις γλυκοπατάτες και προσθέτετε το μπρόκολο. Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε.
Ψήνετε για άλλα 10' και στην συνέχεια βγάζετε από τον φούρνο και προσθέτετε το kale. Ραντίζετε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα βάζετε πάλι στον φούρνο για 4-5'. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Ανακατεύετε τα ρεβίθια με τα μυρωδικά και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι όπου έχετε ζεστάνει ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύετε τα ρεβίθια μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά, γύρω στα 10΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε την σάλτσα: βάζετε το ταχίνι, το σιρόπι σφενδάμου και το χυμό λεμονιόυ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα. Προσθέτετε νερό μέχρι να γίνει λεπτόρρευστη.
Για το σερβίρισμα: Κόβετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια. Χωρίζετε τα λαχανικά σε 3 μερίδες και γαρνίρετε με τα ρεβίθια και την σάλτσα με το ταχίνι.