Υλικά
1 κονσέρβα ρεβίθια
4 κ.σ. χυμό από την κονσέρβα
3 κ.σ. ταχίνι
2 1/2 κ.σ. χυμός λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πάπρικα
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε τα ρεβύθια, το ταχίνι, το χυμό λεμόνι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κύμινο και τα χτυπάτε.
2. Πασπαλίζετε με αλάτι και χτυπάτε για 5′ προσθέτοντας το χυμό από την κονσέρβα. Η υφή θα πρέπει να είναι μαλακή και πηχτή.
3. Το βάζετε στο ψυγείο και πριν το σερβίρισμα πασπαλίζετε με πάπρικα.
4. Συνοδεύετε με στικ λαχανικών ή κράκερ.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!