1. Αν το χταπόδι δεν είναι πολύ μαλακό, το βάζετε από το βράδυ στην κατάψυξη. Την επόμενη ημέρα το ξεπαγώνετε και το βράζετε 1 ώρα μαζί με το κρασί, με 2 κρεμμύδια και 2 λεμόνια κομμένα σε κομμάτια. Το αφήνετε να κρυώσει και να μαριναριστεί μερικές ώρες.
2. Λίγο πριν σερβίρετε στραγγίζετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομματάκια. Ψιλοκόβετε τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε με το χταπόδι. Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, ψιλοκομμένο άνηθο και λίγο ελαιόλαδο.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!