Υλικά:
500 γραμμ. παντζάρια (3-4 μεσαίου μεγέθους)
100 γραμμ. ανάλατο βούτυρο
200 γραμμ. σοκολάτα 70% κακάο
1 κ.γ. βανίλια
250 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
3 αυγά
100 γραμμ. αλεύρι
25 γραμμ. κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε τα παντζάρια φορώντας γάντια για να μην βάψετε τα χέρια σας. Θα χρειαστείτε γύρω στα 400 γραμμ.
- Βάζετε τα παντζάρια σε ένα μπολ, προσθέτετε λίγο νερό, καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για 12'.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και όσο τα παντζάρια είναι στον φούρνο μικροκυμάρων βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ.
- Βγάζετε τα παντζάρια από τον φούρνο και τα στραγγίζετε για να φύγει το παραπανίσιο νερό και στην συνέχεια τα βάζετε σε ένα μπλέντερ μαζί με το βούτυρο, την σοκολάτα και την βανίλια. Τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε την ζάχαρη και τα αυγά για περίπου 2' και έπειτα προσθέτετε το μείγμα με τα παντζάρια και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε και πάλι
- Βάζετε το μείγμα στην βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε για 25' ή μέχρι να φουσκώσει ομοιόμορφα. Το αφήνετε να κρυώσει πριν σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!