1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια μαζί με λίγες σταφίδες. Ραντίζετε με το κονιάκ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και τη χωρίζετε σε δύο μέρη. Αρωματίζετε το ένα με το ξύσμα πορτοκαλιού και το άλλο με την κανέλα.
2. Παίρνετε τους έτοιμους δίσκους μαρέγκας και τους σπάτε σε μικρά κομμάτια. Για το σερβίρισμα χρειάζεστε ένα μεγάλο διάφανο μπολ. Ρίχνετε τη μισή σαντιγί από όση έχετε αρωματίσει με κανέλα. Από πάνω σκορπάτε κομμάτια μαρέγκας, προσθέτετε την υπόλοιπη σαντιγί κανέλας και μπόλικα μαριναρισμένα φρούτα. Στη συνέχεια ρίχνετε τη μισή σαντιγί με άρωμα πορτοκαλιού, τα υπόλοιπα φρούτα και σκεπάζετε με την υπόλοιπη σαντιγί πορτοκαλιού.
3. Παγώνετε στο ψυγείο για 60′ και σερβίρετε με το μπολ στο τραπέζι.