Υλικά
200 γραμμ. τριμμένο τσένταρ + λίγο ακόμα για γαρνίρισμα
1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα + λίγο ακόμα για γαρνίρισμα
1 κομμάτι βούτυρο
6 κ.σ. αλεύρι
5 φλιτζ. γάλα
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 πακέτο ζυμαρικά κοραλάκι
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 3'. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα.
3. Προσθέτετε τα 200 γραμμ. Τσένταρ και την παρμεζάνα μέσα στην κατσαρόλα.
4. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο, τη μουστάρδα και ανακατεύετε.
5. Παράλληλα βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε.
6. Τοποθετείτε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και ανακατεύετε με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με τα τυριά και ψήνετε για 25'.
7. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.