Χριστουγεννιάτικο μπισκότο για γούρι
(προετοιμασία: 30', μαγείρεμα: 30', στο ψυγείο: 2 ώρες)
Υλικά
250 γραμμ. αλεύρι, 150 γραμμ. βούτυρο κρύο, 80 γραμμ. ζάχαρη άχνη
50 γραμμ. φουντούκια σε σκόνη, 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, γλυκάνισος)
1 αυγό, αλάτι
Για το γλάσο:
1 ασπράδι, χυμός από 1/2 λεμόνι, 250 γραμμ. ζάχαρη άχνη
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, τρούφα χρωματιστή
Εκτέλεση:
1. Για τη ζύμη: Ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το αυγό σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει αμμώδες. Προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης. Την αλευρώνετε και τη διατηρείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.
2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC και στρώνετε δύο κομμάτια λαδόχαρτο σε 2 ταψιά.
3. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με ένα μαχαίρι κόβετε ένα στρογγυλό δίσκο διαμέτρου 20 εκ. Και αφήνοντας 5 εκ. Αφαιρείτε τη ζύμη από το κέντρο, δημιουργώντας ένα στεφάνι. Κρατάτε τα κομμάτια που περίσσεψαν. Τοποθετείτε το στεφάνι στο ένα ταψί και ψήνετε για 20'.
4. Κόβετε τη ζύμη που περίσσεψε σε διαφορετικά σχήματα, όπως αστέρια και τα ψήνετε για 12'.
5. Για το γλάσο: Σε ένα μπολ χτυπάτε το ασπράδι με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Τοποθετείτε το 1/3 της κρέμας σε ένα διαφορετικό μπολ και ρίχνετε το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
6. Αλείφετε τα μικρά μπισκότα με τα δύο διαφορετικά γλάσα και τα τοποθετείτε πάνω στο μεγάλο μπισκότο.