Ένα διαφορετικό κοτόπουλο με πατάτες που θα δοκιμάσουμε σίγουρα

Ξεχάστε την παραδοσιακή συνταγή. Με αυτό το πιάτο βάζουμε στοίχημα πως θα ξετρελαθείτε.

Elle 05 Νοε. 17
Ένα διαφορετικό κοτόπουλο με πατάτες που θα δοκιμάσουμε σίγουρα

Υλικά
1 κιλό πατάτες κομμένες σε 4 κομμάτια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 λουκάνικα
6 μπούτια κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλο
1/4 φλιτζ. ξύδι λευκό
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
2. Σε ένα ταψί στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Απλώνετε τις πατάτες, περιχύνετε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 30' μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 3 κ.σ. Ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα και από τις δυο πλευρές. Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
3. Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το κοτόπουλο για 10΄. Τα μεταφέρετε στο πιάτο με τα λουκάνικα.
4. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 10'. Προσθέτετε το κρασί και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση για 8'. Ρίχνετε μέσα το ζωμό, το ξύδι και το δεντρολίβανο και μαγειρεύετε για 5'.
5. Βάζετε μέσα το κοτόπουλο και τα λουκάνικα και μαγειρεύετε για 10' ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6. Συνοδεύετε με τις ψητές πατάτες και γαρνίρετε με μαϊντανό.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT