Υλικά για 6 άτομα
4 μπανάνες
3 αυγά
125 γραμμ. Ζάχαρη + λίγη ακόμα
125 γραμμ. Λιωμένο βούτυρο
125 γραμμ. Αλεύρι
1/2 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. Βανίλια σκόνη
Για το γλάσο:
60 γραμμ. Βούτυρο
100 γραμμ. Ζάχαρη άχνη
30 γραμμ. Καρύδια
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο σε μια φόρμα για κέικ.
2. Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτετε το βούτυρο, το αλεύρι, τη μαγιά, τη βανίλια, τις 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
3. Ρίχνετε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνετε για 50'. Τρυπάτε το κέικ με ένα μαχαίρι στο κέντρο και ελέγχετε αν είναι έτοιμο.
4. Για το γλάσο: Ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τα καρύδια και απλώνετε το μείγμα πάνω από το κέικ.
5. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τις υπόλοιπες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες μαζί με λίγη ζάχαρη, μέχρι να καραμελώσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις απλώνετε πάνω από το κέικ.