Υλικά
4 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζ. Ζωμός πουλερικών
1 φλιτζ. Γάλα
1 1/2 φλιτζ. Ψημένο κοτόπουλο και ψιλοκομμένο
1 πακέτο βίδες ζυμαρικά
1 φλιτζ. Τυρί τσένταρ
2 κ.σ. Ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, για 6'. Κρατάτε το λίπος και στραγγίζετε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί.
2. Μέσα στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε το σκόρδο για 2', ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 15'. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε με λίγο γάλα.
3. Πασπαλίζετε με το τυρί και μαγειρεύετε για 2' ακόμα. Γαρνίρετε με μαϊντανό.