Ριζότο με κινόα, μανιτάρια και φουντούκια
(προετοιμασία: 25΄, μαγείρεμα: 25΄)
Υλικά για 4 άτομα
150 γραμμ. μανιτάρια, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 χούφτα φουντούκια, 200 γραμμ. κινόα, ελαιόλαδο,
2 συσκευασίες κρέμα αμυγδάλου, 2 κύβοι λαχανικών, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Πλένετε τα μανιτάρια και τα σκουπίζετε.
2. Πλένετε την κινόα και τη ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό (για 1 ποτήρι κινόα/2 ποτήρια νερό). Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετε το σκεύος με μια πετσέτα και αφήνετε να απορροφήσει η κινόα τα υγρά της.
3. Σοτάρετε τα φουντούκια και τα ψιλοκόβετε.
4. Σοτάρετε τα μανιτάρια σε σιγανή φωτιά μαζί με το μαϊντανό, το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο.
5. Σε μια κατσαρόλα με 150 ml νερό ρίχνετε τους κύβους λαχανικών. Προσθέτετε την κρέμα αμυγδάλου και τα ζεσταίνετε σε σιγανή φωτιά. Βάζετε μέσα την κινόα και ανακατεύετε.
6. Συμπληρώνετε το πιάτο με τα φουντούκια και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.