Υλικά
1,2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα, 150 γραμμ. βούτυρο, 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος, διάφορα μυρωδικά (μαϊντανό, εστραγκόν, δεντρολίβανο ή ό,τι άλλο θέλετε) θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε για 20΄ μέσα σε βρασμένο, αλατισμένο νερό.
2. Χτυπάτε στο μούλτι το βούτυρο και τα μυρωδικά και ρίχνετε πιπέρι.
3. Περνάτε τις πατάτες από το μύλο λαχανικών και τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο με τα μυρωδικά. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζετε για λίγο το ανακάτεμα, σκεπάζετε την κατσαρόλα και διατηρείτε τον πουρέ ζεστό.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!