Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη, 1 και 1/4 της κούπας γάλα, 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 3 μεγάλους κρόκους αυγών, 4 μεγάλα ασπράδια αυγών, 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 300 γρ. λιωμένη γλυκόπικρη σοκολάτα.
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με ζάχαρη περίπου 8 φόρμες για σουφλέ.
2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνετε το γάλα με το κακάο και σιγοβράζετε σε μέτρια θερμοκρασία για λίγα λεπτά. Λιώνετε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μεσαία θερμοκρασία και στην συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα. Μετά από λίγα λεπτά το αφαιρείτε από την φωτιά και ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε, ενώ συνεχίζετε ρίχνοντας και την σοκολάτα μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
3. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακατεύετε 1 κούπα ζάχαρη και 1/4 της κούπας νερό. Παράλληλα βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών,το αλάτι και την κρέμα ταρτάρ σε γρήγορη ταχύτητα ενώ προσθέτετε σταδιακά και την ζάχαρη που είχατε ζεστάνει.
4. Αφού ετοιμάσετε αυτή την μαρέγκα προσθέτετε και το μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύετε και το αφήνετε για λίγα λεπτά. Γεμίζετε τις φόρμες με περίπου 1/4 μείγμα στην καθεμία και ψήνετε για 18-22 λεπτά.
Tip: Όταν βγάλετε τα σουφλέ σας από τον φούρνο μπορείτε να πασπαλίσετε το καθένα με λίγη ζάχαρη άχνη και να σερβίρετε με το αγαπημένο σας παγωτό.