Ψητά λαχανικά με τόνο
(προετοιμασία 15΄, μαγείρεμα 15΄-35΄)
Υλικά για 6 άτομα
2 κολοκυθάκια, 1 μελιτζάνα, 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά 1 κρεμμύδι ξερό, 100 γραμμ. ρόκα, ελαιόλαδο ξίδι μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, λίγη καστανή ζάχαρη, λίγο φρέσκο θυμάρι 10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, 200-300 γραμμ. φρέσκο τόνο κομμένο σάλτσα τεριγιάκι ή σάλτσα σόγιας
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C και τοποθετείτε στο ταψί λαδόχαρτο. Πλένετε τα λαχανικά, κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και τις πιπεριές σε λωρίδες.
2. Τοποθετείτε τα λαχανικά στο λαδόχαρτο και τα ραντίζετε με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και ρίχνετε το βασιλικό και τα φυλλαράκια από το θυμάρι. Τα αφήνετε να ψηθούν για 10΄-30΄ (ανάλογα τα λαχανικά) και, μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
3. Ανακατεύετε τα λαχανικά με τη ρόκα, προσθέτετε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αν χρειάζεται, και το μπαλσάμικο. Σοτάρετε τον τόνο, που τον έχετε κόψει σε κομμάτια, για 5΄ με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και στο τέλος προσθέτετε λίγη σάλτσα τεριγιάκι.
Tip: Ψήστε και λίγα ντοματίνια μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Ταιριάζουν τέλεια.