Υλικά για 2 άτομα: 1 φλιτζ. φακές, ½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες και πλυμένες, 1 ματσάκι κέιλ πλυμένο και ψιλοκομμένο, 1 φλιτζ. ντοματίνια πλυμένα και κομμένα στα 4, 2 κ.σ. μυρωδικά της αρεσκείας σας, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ¼ φλιτζ. λευκό κρασί, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, ½ κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο κόκκινο πιπέρι, ¼ φλιτζ. χυμό λεμόνι, ¼ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
1. Βράζετε τις φακές περίπου 25΄ μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε καλά.
2. Σε ένα πιάτο αναμειγνύετε τις γαρίδες με τα μυρωδικά και το κόκκινο πιπέρι.
3. Ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις γαρίδες για 2΄-3΄. Τις γυρίζετε και τις αφήνετε για ακόμα 1΄. Στη συνέχεια τις αποσύρετε από τη φωτιά και τις φυλάτε στην άκρη.
4. Βάζετε το κρασί μέσα στο τηγάνι που μαγειρέψατε τις γαρίδες και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Όταν το υγρό σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για 1΄, μετά το κέιλ και τα ντοματίνια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 1΄-2΄.
5. Ρίχνετε το μείγμα με το κέιλ και τις γαρίδες στο μπολ με τις φακές. Ανακατεύετε, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε αναλόγως. Τέλος ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε ξανά και πασπαλίζετε με το μαϊντανό.
Φωτογραφία από το www.tastykitchen.com