Υλικά
100 γραμμ. ρόκα
250 γραμμ. φακές
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι θυμάρι
6 κλωνάρια μαϊντανό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
φρυγανισμένες φέτες ψωμί μπαγκέτα
έτοιμη πάστα ελιάς
ψιλοκομμένο σκόρδο
αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό βάζετε τις φακές μαζί με τα μυρωδικά (δάφνη, μαϊντανό και θυμάρι), τα οποία έχετε δέσει όλα μαζί σε ένα ματσάκι και τα βράζετε για 30΄.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε μια σάλτσα βινεγκρέτ: σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με τα δύο είδη ξιδιού και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
3. Αφαιρείτε από τις φακές το ματσάκι με τα μυρωδικά και ρίχνετε τη μικρή ποσότητα της βινεγκρέτ που μόλις φτιάξατε. Ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να βράσει για ακόμα 10΄ σε χαμηλή φωτιά.
4. Έπειτα σουρώνετε τις φακές και τις αφήνετε να κρυώσουν.
5. Ξεπλένετε τη ρόκα και την κόβετε με τα χέρια. Ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, προσθέτετε τις φακές και ανακατεύετε.
6. Γαρνίρετε με τις φρυγανισμένες φέτες της μπαγκέτας, τις οποίες έχετε αλείψει με πάστα ελιάς και πασπαλίσει με χοντρό αλάτι και ψιλοκομμένο σκόρδο.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε μια σάλτσα βινεγκρέτ: σε ένα μπολ ανακατεύετε το λάδι με τα δύο είδη ξιδιού και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
3. Αφαιρείτε από τις φακές το ματσάκι με τα μυρωδικά και ρίχνετε τη μικρή ποσότητα της βινεγκρέτ που μόλις φτιάξατε. Ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να βράσει για ακόμα 10΄ σε χαμηλή φωτιά.
4. Έπειτα σουρώνετε τις φακές και τις αφήνετε να κρυώσουν.
5. Ξεπλένετε τη ρόκα και την κόβετε με τα χέρια. Ραντίζετε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ, προσθέτετε τις φακές και ανακατεύετε.
6. Γαρνίρετε με τις φρυγανισμένες φέτες της μπαγκέτας, τις οποίες έχετε αλείψει με πάστα ελιάς και πασπαλίσει με χοντρό αλάτι και ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!