1. Ψιλοκόβετε το καρότο, το σέλινο και το κρεμμύδι. Τα ρίχνετε όλα σε μια κατσαρόλα μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και το φύλλο δάφνης. Αφήνετε να πάρουν βράση για 3΄-4΄.
2. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κομμάτια και τις βράζετε για 10΄ σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε τις φακές, μαζί με 1,2 λίτρα νερό και αλατοπίπερο και βράζετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 40΄ συμπληρώνοντας νερό αν χρειαστεί.
3. Κόβετε το ζαμπόν σε λωρίδες, τις τοποθετείτε πάνω σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο γκριλ για 5΄, μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με το τραγανό ζαμπόν.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!