Υλικά
Για το ντρέσινγκ:
1/2 φλιτζ. γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμόνι
1 1/2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
1 1/2 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
4 αντζούγιες λιωμένες φιλεταρισμένες και λιωμένες
αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα:
1 πακέτο πένες
4 φλιτζ. μαρούλι
400 γραμμ. κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε κομμάτια
ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
1 φλιτζ. κρουτοόν
1/2 φλιτζ. ξύσμα Παρμεζάνας
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τις λιωμένες ανζτούγιες, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά και διατηρείτε το μείγμα στο ψυγείο.
2. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα ρίχνετε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το μαρούλι, το κοτόπουλο, τα ντοματίνια και περιχύνετε με το ντρέσινγκ. Γαρνίρετε με τα κρουτόν και την παρμεζάνα.