Τσιπς γλυκοπατάτας με σος τυριού
Υλικά
Για τη σος τυριού:
1 φλιτζ. γάλα, 1 κ.γ. κορν φλάουρ, 1 φλιτζ. τριμμένο τυρί της επιλογής σας
Για τα τσιπς:
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε λεπτές φέτες, 4 κ.σ. ηλιέλαιο, 1 φλιτζ. μαύρα φασόλια
κρεμμύδι ψιλοκομμένο, κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Στρώνετε στο ταψί ένα κομμάτι λαδόχαρτο.
2. Απλώνετε τις πατάτες, περιχύνετε με το ηλιέλαιο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 20', μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
3. Για τη σος: Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το γάλα, προσθέτετε το κορν φλάουρ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Ρίχνετε μέσα και το τυρί, αλατίζετε και ανακατεύετε.
4. Σερβίρετε τις πατάτες σε μια πιατέλα, γαρνίρετε με τα φασόλια, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και περιχύνετε με τη σος.