(προετοιμασία: 15', μαγείρεμα: 10')
Υλικά για 4 άτομα
8 μικρές τορτίγιες
250γραμμ. Ιταλικό τυρί scamorza (ή μοτσαρέλα)
120γραμμ. Φέτα
1 κ.γ. Νιφάδες τσίλι
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
1 κ.γ. κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 ασπράδι αυγού
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβετε την scamorza σε μικρά κομμάτια και την χτυπάτε στο μπλέντερ με τον κόλιανδρο, τις νιφάδες τσίλι και την φέτα.
Ψήνετε την κόκκινη πιπεριά στο grill και στη συνέχεια την κόβετε, αφαιρείτε τα σποράκια, την κόβετε σε λωρίδες και αλατίζετε.
Στο κέντρο κάθε τορτίγιας βάζετε μια κουταλιά γέμιση (το μείγμα με το τσίλι και την φέτα), προσθέτετε μερικές λωρίδες πιπεριά και μουσκεύετε τις γωνίες με το ασπράδι που έχετε χτυπήσει ελαφρά.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις quesadillas 2-3 τη φορά, μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις βάζετε να στραγγίξουν καλά πάνω σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστές