Τιραμισού
(προετοιμασία: 35', στο ψυγείο: 4 ώρες)
Υλικά για 4 άτομα
4 αυγά, κακάο σε σκόνη, 200 γραμμ. Ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. Βανίλια σε σκόνη, 690 γραμμ. Τυρί κρέμα
400 γραμμ. Μπισκότα σαβουαγιάρ, 1 φλιτζ. Εσπρέσο, 1/2 φλιτζ. Κονιάκ
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 10'. Προσθέτετε το τυρί κρέμα και συνεχίζετε να χτυπάτε.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον καφέ και το λικέρ και βουτάτε μέσα τα μπισκότα ένα ένα.
3. Απλώνετε τα μισά μπισκότα σε ένα πυρέξ, από πάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με μια ακόμα στρώση μπισκότα και κρέμα. Το διατηρείτε στο ψυγείο για 4 ώρες. Πασπαλίζετε με κακάο.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!