Υλικά
210 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. κανέλα
230 γραμμ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 αυγά
100 γραμμ. ηλιέλαιο
3 1/2 ώριμες μπανάνες λιωμένες
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι,, τη σόδα, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύετε.
3. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για 5'. Ρίχνετε σιγά σιγά μέσα το ηλιέλαιο. Προσθέτετε τις μπανάνες, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και συνεχίζετε να χτυπάτε σε σιγανή ταχύτητα.
4. Με μια σπάτουλα ρίχνετε μέσα σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Το τοποθετείτε στη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα και 25', μέχρι να ροδίσει το κέικ. Με ένα μαχαίρι το τρυπάτε στο κέντρο και ελέγχετε αν έχει ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
5. Το αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.