Σουφλέ με κολοκυθάκια και ντομάτες
Υλικά:
6 μεσαία κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 κ.σ. Φρέσκο μαιντανό
1/4 κ.γ. Φρέσκο κόκκινο πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
2 μεσαίες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
55 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βράζετε τα κολοκυθάκια για περίπου 10' και στην συνέχεια τα στραγγίζετε.
3. Βάζετε τα κολοκυθάκια σε πυρίμαχο σκεύος και τα πολτοποιείτε λίγο με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ. Στραγγίζετε και πάλι για να φύγει το παραπανίσιο νερό.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τα κολοκυθάκια, τον μαϊντανό, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι και το αυγό μέχρι.
5. Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνετε φέτες ντομάτας και από πάνω προσθέτετε το μείγμα με τα κολοκυθάκια και το αυγό. Από πάνω βάζετε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας.
6. Ψήνετε στον φούρνο για 10' χωρίς να το καλύψετε. Στην συνέχεια το βγάζετε από τον φούρνο και πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Ψήνετε για 20' ακόμα ή μέχρι να λιώσει το τυρί όσο θέλετε.