Υλικά
420 ml γάλα καρύδας
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Καστανή ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Τριμμένο τζίντζερ
2 κ.γ. Κουρκουμάς
1 κ.γ. Κύμινο
1/4 φλιτζ. Κόλιανδρος ψιλοκομμένος
1 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
φέτες λάιμ
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα καρύδας, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το κύμινο, τον κόλιανδρο.
2. Τοποθετείτε το κοτόπουλο στη σάλτσα, καλύπτετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή και για 24 ώρες αν έχετε χρόνο.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Ψήνετε το κοτόπουλο στη σχάρα μέχρι να ροδίσει. Συνοδεύετε με ρύζι.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!