Ελληνικά pancakes με γιαούρτι
Υλικά:
3,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι,1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα,αλάτι
1/2 της κούπας γιαούρτι,1 αυγό
1/4 κουταλιά του γλυκού βανίλια,λάδι η βούτυρο για το τηγάνι
γιαούρτι, ρόδι και τρούφα για το τελείωμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μικρό μπωλ. Τοποθετείτε το γιαούρτι σε ένα άλλο μπωλ και πασπαλίζετε από πάνω του τα παραπάνω υλικά μέχρι μέχρι να αναμειχθούν. Χτυπάτε το αυγό με τη βανίλια και τα προσθέτετε στο μείγμα με το αυγό και το αλεύρι. Με σπάτουλα ανακατεύετε μέχρι να δέσει το μείγμα. Ζεσταίνετε το αντικολλητικό τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία αφού το αλείψετε με λίγο λάδι ή βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και πάρουν χρώμα τα pancakes. Σερβίρετε με γιαούρτι, ρόδι και τρούφα αν επιθυμείτε.