Υλικά για 6 άτομα
1 πακέτο ζυμαρικά σέλινο (500 γραμμ.)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμμ. Κιμάς μοσχαρίσιος
800 γραμμ. Σάλτσα ντομάτας
4 κ.σ. Πολτός ντομάτας
4 κ.σ. Ξύδι
1 ματσάκι βασιλικός
200 γραμμ. Μοτσαρέλα τριμμένη
100 γραμμ. Τριμμένη παρμεζάνα
βούτυρο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
2. Προσθέτετε τον κιμά, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας, τον πολτό και το ξύδι. Πασπαλίζετε με το βασιλικό και μαγειρεύετε για 20'. Πασπαλίζετε με τη μοτσαρέλα.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Βράζετε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε και τα περνάτε από λίγο κρύο νερό.
4. Τα τοποθετείτε όρθια σε ένα στρογγυλό πυρέξ και με ένα κουτάλι ρίχνετε μέσα τη γέμιση. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε για 45' με 1 ώρα.