Παγωτό σάντουιτς
Υλικά
320 γραμμ. αμύγδαλα
120 γραμμ. αποξηραμένα βερίκοκα
180 γραμμ. αποξηραμένο αχλάδι
10 φρέσκοι χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
Ξύσμα και χυμός από 1 μανταρίνι
300 γραμμ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μούρα
1 λίτρο παγωτό βανίλια
Μπανανόφυλλα κομμένα σε λεπτές λωρίδες για τη διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να σπάσουν σε χοντρά κομμάτια.
2. Προσθέτετε τα βερίκοκα, το αχλάδι και τους χουρμάδες και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Προσθέτετε το ξύσμα και τον χυμό μανταρινιού και συνεχίζετε το χτύπημα. Το μείγμα πρέπει να στέκεται σαν ζύμη πιέζοντάς το με τα δάχτυλα.
4. Χωρίζετε το μείγμα σε 2 μερίδες.
5. Μοιράζετε την καθεμία ανάμεσα σε 2 κόλλες χαρτί ψησίματος και πιέζετε με τα χέρια σας ώστε να απλώσει και να χωράει σε φόρμα 20 εκ.
6. Στρώνετε χαρτί ψησίματος στη βάση της φόρμας και τοποθετείτε επάνω τη 1 μερίδα βάσης (αφού αφαιρέσετε το χαρτί τυλίγματος).
7. Από πάνω βάζετε μια στρώση μούρα και καλύπτετε με το παγωτό βανίλια και, τέλος, τοποθετείτε και τη 2η μερίδα βάσης.
8. Αφήνετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
9. Βγάζετε το γλυκό από τη φόρμα και το κόβετε σε ίσα κομμάτια.
10. Τα ξαναβάζετε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρετε.
11. Αν θέλετε να διακοσμήσετε τα σάντουιτς, πάρτε μια λωρίδα μπανανόφυλλο, τυλίξτε την γύρω από κάθε παγωτό και δέστε το με σπάγκο.
12. Tip: Ετοιμάστε το επιδόρπιο αυτό μία μέρα πριν.