Υλικά
2 κρόκοι αυγού
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.γ. ξίδι
αλατοπίπερο
250 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Ανακατεύετε τους κρόκους και το ξίδι με σύρμα και μετά προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Όσο το μείγμα γίνεται πιο παχύρρευστο, συνεχίζετε να ρίχνετε περισσότερο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας πάντα με σταθερό ρυθμό.
2. Αφού το ελαιόλαδο ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και η μαγιονέζα γίνει μια λεία κρέμα, προσθέτετε 2 κ.γ. χυμό λεμονιού ή λίγο περισσότερο, για να αντισταθμίσετε τη γεύση του ελαιόλαδου.
Για να μην κόψει η μαγιονέζα
Αν το μείγμα αρχίσει να κόβει, μπορείτε ακόμα να το… σώσετε. Απλώς ρίξτε ακόμα 1 κρόκο αυγού και 1 κ.γ. μουστάρδα σε ένα δεύτερο μπολ και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα στη μαγιονέζα ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ξανά σφιχτή και λεία.