Φτιάξτε το πιο λαχταριστό mac ‘n’ cheese

Είναι κρεμώδες, βουτυρένιο και λιώνει στο στόμα. Δείτε τη συνταγή που βρήκαμε στο iamafoodblog.com/one-pot-creamy-pumpkin-mac-and-cheese-recipe/ και ετοιμάστε τη αυτό το σαββατοκύριακο.

Elle 27 Οκτ. 17
Φτιάξτε το πιο λαχταριστό mac ‘n’ cheese

Υλικά
3 1/2 κ.σ. βούτυρο, 3 κ.σ. αλεύρι, 2 φλιτζ. γάλα, 2 1/2 φλιτζ. νερό, 1/2 κ.γ. μουστάρδα
λίγο μοσχοκάρυδο, 1/2 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο, 1/2 κ.γ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γραμμ. μακαρονάκι κοφτό, 2 1/4 φλιτζ. τσένταρ τριμμένο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1'. Ρίχνετε μέσα 1 φλιτζ. γάλα και ανακατεύετε.
2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα ζυμαρικά 2' λιγότερο από το κανονικό.
3. Βάζετε τα μακαρόνια στην άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε το 2ο φλιτζ. γάλα, το νερό, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει ένα πηχτό κρεμώδες μείγμα.
4. Ρίχνετε μέσα το τυρί, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT