Υλικά
3 1/2 κ.σ. βούτυρο, 3 κ.σ. αλεύρι, 2 φλιτζ. γάλα, 2 1/2 φλιτζ. νερό, 1/2 κ.γ. μουστάρδα
λίγο μοσχοκάρυδο, 1/2 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο, 1/2 κ.γ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γραμμ. μακαρονάκι κοφτό, 2 1/4 φλιτζ. τσένταρ τριμμένο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 1'. Ρίχνετε μέσα 1 φλιτζ. γάλα και ανακατεύετε.
2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα ζυμαρικά 2' λιγότερο από το κανονικό.
3. Βάζετε τα μακαρόνια στην άλλη κατσαρόλα, προσθέτετε το 2ο φλιτζ. γάλα, το νερό, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει ένα πηχτό κρεμώδες μείγμα.
4. Ρίχνετε μέσα το τυρί, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.