Γαρίδες με μαγιονέζα μυρωδικών

500-800 γραμμ. βρασμένες ροζ γαρίδες

2 κρόκοι αβγών

1 κ.σ. δυνατή μουστάρδα

4 ποτήρια σογιέλαιο

χυμός από 1/2 λεμόνι

1/4 ματσάκι μαϊντανός ή κόλιαντρο

αλάτι, πιπέρι

Elle 01 Νοε. 11
Γαρίδες με μαγιονέζα μυρωδικών

1. Ετοιμάζετε τη μαγιονέζα: Βάζετε τους κρόκους μέσα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αρχίζετε να χτυπάτε με το χέρι ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα καθώς ρίχνετε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να φτάσει η μαγιονέζα στην ποσότητα που επιθυμείτε.

2. Προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε απαλά. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το κρατάτε στο ψυγείο.

3. Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφός τους αφήνοντας το τελευταίο κομμάτι στην ουρά. Τις σερβίρετε με τη μαγιονέζα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT