1. Πλένετε και στεγνώνετε τα μήλα. Κόβετε το πάνω μέρος τους σε πάχος περίπου 0,5 εκ. Αδειάζετε το εσωτερικό τους με τη βοήθεια κουταλιού και μαχαιριού αφήνοντας περίπου 5 χιλ. στα τοιχώματά τους. Αφαιρείτε τα κουκούτσια και ψιλοκόβετε τη σάρκα τους. Τη βάζετε μέσα σε μπολ με νερό και λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
2. Κόβετε με ένα μαχαίρι τα φουντούκια σε χοντρά κομμάτια και τα καβουρντίζετε σε ένα τηγάνι ανακατεύοντάς τα μέχρι να ροδίσουν. Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Λιώνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
3. Ανακατεύετε τις σταφίδες, τα φουντούκια, τη σάρκα των μήλων, το μπέικον και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά το μείγμα και γεμίζετε τα μήλα. Σκεπάζετε με τα καπάκια τους και τα ψήνετε στο φούρνο για 30΄, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Παρακολουθείτε το ψήσιμο για να μη «σκάσουν» τα μήλα και χυθεί η γέμιση και αν χρειάζεται, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου. Σερβίρετε τα μήλα ζεστά.