Γκρατέν κολοκύθας

1 κιλό κολοκύθα

2 ποτήρια κρέμα γάλακτος

1 σκελίδες σκόρδο

1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

λίγες πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 αστεροειδή γλυκάνισο

Elle 01 Νοε. 11
Γκρατέν κολοκύθας

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Πλένετε καλά την κολοκύθα, αφαιρείτε τους σπόρους και τη στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Την κόβετε σε κυβάκια και τη βράζετε στον ατμό περίπου 6΄ (μπορείτε επίσης να τη βουτήξετε 4΄ σε βραστό νερό και να τη στραγγίξετε).

2. Τρίβετε με σκόρδο ένα πυρίμαχο σκεύος και το βουτυρώνετε. Βάζετε μέσα την κολοκύθα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο και πασπαλίζετε με το γλυκάνισο. Ανακατεύετε τα υλικά και ψήνετε στο φούρνο 45΄ περίπου.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT